Drucker upozornil na zmluvu Kollárovej firmy s Tiposom

TA3 TASR SITA
8.8.2020 13:17

Smer-SD aj mimoparlamentná strana Dobrá voľba v sobotu poukázali na zmluvu medzi štátom a firmou predsedu parlamentu Borisom Kollárom. Ako informoval hovorca Smeru-SD Ján Mažgút, ide o zmluvu medzi spoločnosťou, ktorá je vlastníkom Fun rádia, jej jediným vlastníkom je Kollár, a spoločnosťou Tipos, ktorej 100-percentným vlastníkom je Ministerstvo financií SR, teda štát.

Drucker upozornil na zmluvu Kollárovej firmy s Tiposom
SITA/Alexandra Čunderlíková

Štátna lotériová spoločnosť Tipos podpísala s Fun rádiom zmluvu o reklamnej spolupráci na sumu 240-tisíc eur. Informovala o tom hovorkyňa mimoparlamentnej strany Dobrá voľba Martina Šoltésová. Zmluva o reklamnej spolupráci garantuje, že Fun rádio dostane uvedenú sumu do konca roka, prípadne kým neodvysiela reklamné spoty v uvedenej hodnote. Vlastníkom Fun rádia je súčasný predseda národnej rady Boris Kollár.

Podľa predsedu Dobrej voľby Tomáša Druckera ide o podozrivú zmluvu, pretože Fun rádio doteraz žiadnu zmluvu s Tiposom nikdy predtým nepodpísalo. Stopercentným vlastníkom národnej lotériovej spoločnosti je ministerstvo financií, teda štát.

„Mimochodom v minulosti Tipos nikdy s Fun rádiom zmluvu o vysielaní spotov nemal. Zadarilo sa až teraz. Nepochybujem v súlade s ‚myslím srdcom' - ‚Boris pomáha' hlavne sebe,“ uviedol exminister zdravotníctva na sociálnej sieti.

Podľa tlačového oddelenia hnutia Sme rodina sa Boris Kollár vyjadrí k celej situácií v pondelok. „Predseda Národnej rady SR Boris Kollár sa k danej téme komplexne vyjadrí v pondelok, nakoľko musíme osloviť súkromnú spoločnosť Fun rádio. Zatiaľ však môžeme povedať, že ide o štandardný postup v rámci reklamy, pričom sú to finančné prostriedky, ktoré sú alokované na reklamu aj v iných rádiách vzhľadom na ich podiel na mediálnom trhu,” uviedlo v reakcii hnutie.

Tipos, národná lotériová spoločnosť, odmieta, aby zmluvy s vysielateľmi, ktoré uzavrel a plánuje uzavrieť, boli zneužívané na "politikárčenie", uviedol referent oddelenia internej a externej komunikácie Tiposu Rastislav Čépe.

"Zaujímavou nie je len suma 240 000 eur, ale aj to, že doteraz Fun rádio nikdy nedostalo peniaze od spoločnosti Tipos. Stalo sa tak zhodou okolností až potom, čo sa stal Kollár súčasťou vládnej koalície,"uviedol Smer-SD. Zároveň strana vyzýva vedenie spoločnosti Tipos, aby objasnilo, prečo sa rozhodli uzavrieť zmluvu s Fun rádiom vo výške 240 000 eur, čo podľa Smeru-SD "absolútne neodzrkadľuje postavenie Fun rádia na mediálnom trhu ani štruktúru jeho poslucháčov." Zároveň strana uviedla, že ak vedenie Tiposu neobjasní dôvod uzavretia zmluvy, budú žiadať, aby minister financií Eduard Heger odvolal vedenie spoločnosti Tiposu.

Ministerstvo financií v reakcii poznamenalo, že Tipos má "jasnú inštrukciu detailne o príslušnej zmluve, ako aj o ďalších reklamných aktivitách informovať médiá."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok