Pro-Hokej je v likvidácii, hokejové kluby zastúpi nová organizácia

TA3 TASR
3.8.2020 10:38

Slovenské kluby hokejovej Tipsport Ligy s výnimkou Slovana Bratislava založili novú akciovú spoločnosť - Asociáciu profesionálnych hokejových klubov. Tá bude združovať účastníkov najvyššej súťaže namiesto doterajšieho Pro-Hokeja, ktorý je v likvidácii. Informoval o tom denník Šport.

Riaditeľkou spoločnosti je Büdiová

Riaditeľkou novej spoločnosti je Aneta Büdiová, akcionári zvolili za predsedu predstavenstva Miroslava Kováčika, prezidenta HK Nitra. Členmi predstavenstva sú Juraj Koval (HC'05 Banská Bystrica) a Martin Burinský (HK Dukla Ingema Michalovce). V dozornej rade figurujú Ľudovít Jurinyi (HK Poprad), Róbert Ľupták (HC 07 Detva) a Gabriel Horváth (HKM Zvolen).

Spoločnosť Pro-Hokej riadila najvyššiu slovenskú súťaž do sezóny 2018/19, po nej prebrala športovú-technickú stránku Ligová rada SZĽH. "Pro-Hokej sme dali do likvidácie zrušením spoločnosti. Likvidácia bude účinná až dňom zápisu do Obchodného registra, ale návrh je už podaný v Bratislave. Pre spoločnosť Pro-Hokej bude stanovený likvidátor. Zároveň sme vo Zvolene, ešte 22. júla, na valnom zhromaždení, založili novú akciovú spoločnosť s názvom Asociácia profesionálnych hokejových klubov. Sídlo má nateraz v Banskej Bystrici pre zjednodušenie procesov jej registrácie. Vybavili sme už živnosť a podali sme návrh na založenie APHK na Okresný súd Banská Bystrica," uviedol pre Šport prezident banskobystrického HC'05 Koval.

 

Predpokladajú, že sa pridá aj Slovan

Akcionármi APHK sú slovenskí extraligisti okrem Slovana a bez maďarského účastníka z Miškovca. "Predpokladáme, že do novej akciovky pristúpi čoskoro aj Slovan a na schválenie nebude potrebné ani zasadnutie valného zhromaždenia APHK, odsúhlasí to predstavenstvo. HC Slovan ešte v čase zakladania APHK prechádzal transformáciou po zmene vlastníckych pomerov, takže nemohol byť od začiatku členom," uviedol Koval.

Akcionári vybrali Büdiovú ako riaditeľku APHK ešte v stredu 29. júla vo Zvolene, pričom dočasne poverený riaditeľ Pro-Hokeja Imre Valášek vtedy nemal mandát oznámiť meno víťazky výberového konania. Büdiová viedla košickú časť organizačného výboru MS 2019.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok