V ČR sa rast nakazených zmiernil, prípadov však pribudli stovky

TA3 TASR
31.7.2020 08:37

Počet infikovaných koronavírusom v Česku sa mierne spomalil. Aj vo štvrtok však pribudlo viac ako 250 prípadov. Najhoršia situácia je v okrese Prachatice, kde je najvyšší počet novonakazených za uplynulý týždeň.

Nárast počtu potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 sa v Česku vo štvrtok mierne spomalil, ale stále je ich nad 200 za deň - pribudlo 252 prípadov na celkových 16 342 od začiatku pandémie v krajine. V predchádzajúcich dvoch dňoch presahovali nárasty 270 infikovaných, informoval v piatok portál Českej televízie s odvolaním sa na údaje ministerstva zdravotníctva. Vo štvrtok stúpol aj počet úmrtí na COVID-19, a to o dve na celkovo 379.

Počet aktuálne chorých sa zvýšil na 4481. Najhoršia situácia je v okrese Prachatice v južných Čechách, kde je najvyšší počet novonakazených za uplynulý týždeň, píšu portály Novinky.cz a Českého rozhlasu. V okrese podľa ministerstva za posledných sedem dní potvrdili približne 73 prípadov infekcie koronavírusom v prepočte na 100 000 obyvateľov.

Hygienici dokončili vo štvrtok testovanie asi 350 zamestnancov firmy Intica Systems v Prachaticiach, zatiaľ poznajú výsledky dvoch tretín - pozitívnych z toho je šesť ľudí. Výsledky ostatných budú známe v piatok. Postupne sa koronavírus potvrdil už u zhruba 30 ľudí z firmy alebo jej okolia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok