V USA pribúdajú tisícky obetí, republikáni zrušili zjazd na Floride

TA3 TASR
24.7.2020 07:25

V Spojených štátoch zomrelo už tretí deň po sebe vyše tisíc ľudí s koronavírusom. USA tak zostávajú zďaleka najpostihnutejšou krajinou na svete. Nakazené sú už vyše štyri milióny ľudí. Posledný milión pritom pribudol len za posledných 16 dní.

Americký prezident Donald Trump vo štvrtok oznámil, že Republikánska strana v dôsledku koronakrízy zrušila svoj nominačný zjazd, ktorý sa mal konať v auguste v meste Jacksonville v štáte Florida. "Pozrel som sa na svoj tím a povedal som, že načasovanie tohto podujatia nie je správne. Jednoducho nie je správne. V tejto krajine nie je nič dôležitejšie ako bezpečnosť jej obyvateľov," povedal na margo konania zjazdu Trump.

Republikánska strana pôvodne plánovala svoj nominačný zjazd v Severnej Karolíne. Keď však tamojší guvernér Roy Cooper odmietol zaručiť, že aj počas pandémie sa bude môcť konať veľké stretnutie s osobnou účasťou delegátov, Trump ho skritizoval a republikáni neskôr zjazd presunuli do Jacksonvillu, kde sa mal konať 24.-27. augusta.

Florida je po Kalifornii a New Yorku jedným z amerických štátov, ktoré pandémia koronavírusu SARS-CoV-2 postihla najviac. Vo štvrtok tam za uplynulých 24 hodín podľahlo ochoreniu COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje, rekordných 173 ľudí, čím sa ich počet zvýšil na 5632. Vo štvrtok tiež zaznamenali na Floride za uplynulý deň 10.249 nových prípadov nákazy, pričom ich celkový počet stúpol od marca na 389.869.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok