V texaskom okrese sa nakazilo už 85 dojčiat, jedno z nich zomrelo

TA3 TASR
19.7.2020 14:14

Texaský okres Nueces potvrdil, že koronavírusom sa nakazilo už 85 detí mladších ako jeden rok. Jeden z nich chorobe COVID-19 podľahol.

V texaskom okrese sa nakazilo už 85 dojčiat, jedno z nich zomrelo
SITA/AP (ilu)

Hlavná hygienička okresu Annette Rodriguezová o zistení informovala na piatkovej tlačovej konferencii. Nespresnila však, ako sa bábätká nakazili. "Tieto bábätká nemali ešte ani prvé narodeniny. Prosím pomôžte nám zastaviť vírus," uviedla. Rodriguezová vyzvala obyvateľov, aby zostali doma, vyhýbali sa neopodstatnenému cestovaniu a na verejnosti nosili rúška. Rodriguezová zároveň upozornila, že v okrese evidujú nárast prenosu vírusu medzi rodinnými príslušníkmi.

Začiatkom júna oznámili úrady v meste Corpus Christi, ktoré sa nachádza v okrese Nueces, úmrtie šesťmesačného bábätka v dôsledku choroby COVID-19. Ide o dosiaľ jediné úmrtie dieťaťa do jedného roku, dodáva spravodajská stanica CBS News.

Texas už piaty deň za sebou zaznamenal viac ako 10.000 nových prípadov nákazy za deň. Celkovo sa v druhom najväčšom americkom štáte nakazilo už takmer 320.000 ľudí a 3865 zomrelo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok