Nezostane kameň na kameni, sme slabí. Messi nešetril kritikou

TA3 TASR SITA
17.7.2020 13:53

Domáca prehra futbalistov FC Barcelona s Osasunou Pamplona 1:2 len vypointovala pokazenú ligovú "koronasezónu" obhajcu v La Lige. Katalánci síce po reštarte viedli súťaž o dva body pred Realom Madrid, ten sa však napokon tešil zo zisku majstrovského titulu už kolo pred koncom ročníka. Hrali sme nevyrovnane, sme slabé mužstvo, poznamenala najväčšia hviezda FCB Lionel Messi.

Nezostane kameň na kameni, sme slabí. Messi nešetril kritikou
SITA/AP

Real zvládol reštart lepšie

Mužstvo trénera Quiqueho Setiena po koronapauze stratilo body za remízy s FC Sevilla, Celtou Vigo aj Atleticom Madrid a umožnilo Realu dostať sa na post lídra. "Barca" bola v tabuľke na prvom mieste aj v januári, keď na jej lavičke predčasne skončil tréner Ernesto Valverde. Po zápase s Osasunou hviezdny argentínsky útočník Lionel Messi netajil veľkú frustráciu.

"Momentálne sa mužstvo cíti tak, že sa snaží zo všetkých síl, ale jednoducho to nejde. Myslím si, že Osasuna bola v prvom polčase dokonca lepšia. My sme sa snažili, ale nešlo to. Až príliš ľahko si vypracovali šance a dokázali ich aj premeniť. Real po reštarte vyhral všetky zápasy, odviedol si svoju prácu, ale pravda je, že sme mu aj my pomohli k zisku titulu," povedal Messi, ktorý v 62. minúte vyrovnal z priameho kopu na 1:1.

Od decembra to bolo zlé

Barcelona je stále ešte v hre v Lige majstrov, kde v prvom osemfinále remizovala v Neapole 1:1 a 8. augusta ju čaká domáca odveta. A Messi avizuje, že sa musí veľa vecí zmeniť, aby mohla uspieť. "Musia prísť zmeny. Každý v našom klube cíti veľký hnev za to, ako sme hrali v tejto sezóne a to je normálne. Rovnaké je to u hráčov. Musíme byť sebakritickí, začať s nami hráčmi, ale potom aj v celom klube. Už dávnejšie som povedal, že ak budeme pokračovať touto cestou, len ťažko vyhráme Ligu majstrov. A bol to aj prípad La Ligy."

"Ak naozaj chceme reálne bojovať o víťazstvo v Lige majstrov, musíme zmeniť veľa vecí, pretože takouto hrou zápas s Neapolom prehráme. Neočakávali sme takýto koniec v La Lige, ale je to skoro také zosumarizovanie našej sezóny. Mali sme kolísavé výkony, hrali sme slabšie a chýbala nám väčšia túžba a nasadenie. Sme však Barcelona a musíme vyhrávať bez ohľadu na to, čo sa deje. Musíme sa nadýchnuť a vyčistiť si hlavy. Od decembra to bolo zlé, ale teraz je tu Liga majstrov, sú tam štyri zápasy, ktoré nám môžu priniesť trofej, ktorú všetci chceme," povedal 33-ročný Messi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok