Varga získal pre Slovensko prvú veľkú medailu

SITA
1.9.2012 21:46

Slovenský triatlonista Richard Varga získal v sobotu striebornú medailu na majstrovstvách Európy pretekárov do 23 rokov v španielskom Aquilase. Pre Slovensko vybojoval na kontinentálnom šampionáte v olympijskej disciplíne (1,5 km plávanie - 40 km jazda na bicykli - 10 km beh) prvú veľkú medailu.

Varga získal pre Slovensko prvú veľkú medailu
SITA

Varga už tradične vyplával ako prvý, v cyklistike sa vpredu vytvorila pätnásťčlenná skupina, ktorá si po 40 km jazdy na bicykli utvorila pred súpermi štvorminútový náskok. Na 5. km bežeckej časti nastúpil slovenský olympionik, s ktorým dokázal držať krok len Francúz Pierre Le Corre. Spoločne bojovali o prvenstvo až do úplného záveru, v cieľovej rovinke francúzsky triatlonista prešprintoval Vargu a vyhral o jednu sekundu. Informáciu priniesol web Slovenskej triatlonovej únie.

Dvadsaťtriročný Varga potvrdil aj v Španielsku dobrú formu z posledných týždňov. Pred olympijskými hrami skončil v Hamburgu na pretekoch MS na 21. mieste, v olympijskom Londýne bol 22., potom na ďalšom podujatí MS v Štokholme deviaty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok