Riapoš a Csejtej zabojujú na paralympiáde o zlato

TASR
1.9.2012 20:24

Stolný tenista, vozičkár Ján Riapoš vybojoval pre Slovensko prvú medailu na londýnskej paralympiáde. Šéf slovenského paralympijského výboru v sobotu postúpil do finále, keď si poradil s francúzskym súperom Fabienom Lamiraultom jasne 3:0 a v pondelok zabojuje už o svoje tretie zlato spod piatich kruhov.

Riapoš a Csejtej zabojujú na paralympiáde o zlato
SITA

Jeho finálovým súperom bude Kyung Mook Kim z Kórejskej republiky. Riapoš má už v zbierke triumf z Atén v súťaži jednotlivcov a v Pekingu sa tešil z víťazstva v družstvách.

Po zápase si Riapoš podával ruku s francúzskym trénerom: "Povedal som mu, že sa tešíme na vzájomné finále družstiev. Tak ako Lamirault prekvapil Kima, na ktorého som sa pripravoval, verím, že v semifinále Francúzsko zdolá Kóreu a rozdáme si to o titul," prezradil Riapoš pre stránku spv.sk.

"Splnil som cieľ, ktorý som si dal – som nasadená dvojka a to som potvrdil," prízvukoval. Dal si záležať na koncovkách setov, na čom viac pracoval a zlepšil sa v nich. V prvom prehrával 8:9, ale set dotiahol, v ďalších mal už prevahu. Vo finále sa stretne s kórejskou svetovou jednotkou Kyung Mook Kimom. "Máme vyrovnanú bilanciu, naposledy som prehral dva zápasy v Bratislave, ale budem mať teraz väčší pokoj a finále si užijem," dodal pre spv.sk

Vozičkárka Alena Kánová v semifinále nestačila na švédsku súperku Annu-Carinu Ahlquistovú a podľahla jej 0:3. V pondelok ju čaká zápas o bronz s domácou Sarou Headovou.

Po Riapošovi sa do finále prebojoval aj ďalší stolný tenista Richard Csejtey v kategórii stojacich TT8, keď v napínavom semifinále zdolal reprezentanta "troch koruniek" Emila Anderssona v piatich setoch 3:2. V pondelňajšom finále sa stretne s Číňanom Šuaj Čao.

stolný tenis:
ženy semifinále TT3 (vozičkárka): Alena Kánová – Anna-Carina Ahlquistová (Švéd.) 0:3 (4, 3, 6)
muži semifinále TT2: Ján Riapoš - Fabien Lamirault 3:0 (9, 6, 4)
muži semifinále TT8: Richard Csejtey - Emil Andersson (Švéd.) 3:2 (12, 12 -7, -11, 5)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok