V Česku došlo k zrážke dvoch vlakov, hlásia desiatky zranených

TA3 TASR
14.7.2020 23:33

Viac ako 30 ľudí utrpelo zranenia pri zrážke osobného a nákladného vlaku, ku ktorej došlo v utorok večer pri meste Český Brod v Stredočeskom kraji. Najmenej štyri osoby utrpeli vážne zranenia.

V Česku došlo k zrážke dvoch vlakov, hlásia desiatky zranených
Drážní inspekce

Informovala televízia ČT24. Podľa hasičov dvoch ťažko zranených previezli do nemocnice vrtuľníkmi leteckej záchrannej služby. Stredočeskí záchranári ošetrili 33 zranených ľudí, štyria z nich skončili v nemocniciach s vážnejšími zraneniami. Podľa hovorkyne záchranárov mohlo utrpieť zranenia ešte 10 ďalších osôb.

Príčiny nehody sa vyšetrujú, prvé informácie by mohli byť známe už v priebehu stredy. Podľa prvých zistení osobný vlak CityElefant Českých dráh narazil do stojaceho nákladného expresu dopravcu ČD Cargo, ktorý stál pred vjazdovým návestidlom.

bez-nzvuu_c0a80401-2580-65d4.png

Ku kolízii došlo krátko po pol desiatej za Českým Brodom v smere na Prahu. Obe súpravy sa do seba zaklinili a osobný vlak sa po náraze vykoľajil. Rušňovodič osobného vlaku uviazol v zničenej kabíne a hasiči sa ho pokúšajú vyslobodiť. Záchranári na mieste nočnej nehody inštalovali osvetľovacie balóny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok