Letisko Sliač hostilo medzinárodné letecké dni SIAF 2012

TA3
2.9.2012 16:48

Milovníci lietania a lietadiel z celého Slovenska dnes smerovali na letisko Sliač, kde sa začali dlhoočakávané Medzinárodné letecké dni. Lákal ich nielen mimoriadne nabitý program, ale aj stroje, ktoré na Slovensku pristáli vôbec prvýkrát.

Letisko Sliač hostilo medzinárodné letecké dni SIAF 2012
SITA

Už krátko pred otvorením podujatia boli cesty zo Zvolena a Banskej Bystrice mimoriadne preplnené. Autá stáli v kolónach a dostať sa na letisko nebolo vôbec jednoduché. Ľudí neodradil ani dážď a zamračené počasie. Hoci organizátori očakávali niekoľko desiatok tisíc ľudí, aj ich záujem divákov prekvapil.

7-hodinový program bol doslova nabitý ukážkami. Nechýbali stíhačky z rôznych krajín, rôzne akrobatické formácie, prepadnutie letiska, či statické prehliadky leteckých gigantov.Nezvyčajný záujem a obdiv vyvolal vzdušný súboj dvoch MIG-ov 29, ktoré patria slovenským vzdušným silám. Hoci pre hluk, ktorý vydávali nebolo takmer nič počuť, divákom to neprekážalo a aktérov ocenili potleskom.Organizačne pripravovalo letecké dni okolo 600 ľudí. Všetky ukážky mohli diváci sledovať aj na veľkoplošnej obrazovke, pričom nechýbal ani komentár pilotov a odborníkov.

Pozrite si vystúpenie talianskej skupiny Frecce Tricolori:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok