Prvé slovenské literárne gymnázium končí, nemá dosť študentov

TA3 TASR
10.7.2020 13:14

Zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja bude rozhodovať o vyradení Prvého slovenského literárneho gymnázia Revúca zo siete škôl a školských zariadení z dôvodu nízkeho počtu žiakov. Potvrdila to vedúca oddelenia komunikácie Úradu BBSK Lenka Štepáneková.

Prvé slovenské literárne gymnázium končí, nemá dosť študentov
SITA/Radoslav Maťaš

„V tomto školskom roku zmaturovalo na PSLG 19 štvrtákov, v treťom ročníku mala škola len štyroch žiakov. Tí po dohode s riaditeľom školy požiadali o prestup do Gymnázia Martina Kukučína Revúca a riaditeľ im takýto prestup umožnil pri zachovaní študijného programu,“ uviedla Štepáneková.

V školskom roku 2020/2021 tak podľa jej slov PSLG nebude mať žiakov a následne bude krajské zastupiteľstvo rozhodovať o návrhu na jeho vyradenie zo siete škôl. „Z ekonomických dôvodov nie je možné prevádzkovať školu, v ktorej študujú len štyria žiaci. Gymnaziálna forma vzdelania zároveň v meste zostáva zachovaná,“ podotkla vedúca oddelenia komunikácie.

PSLG Revúca zriadili v roku 1997 a okrem zvýšeného objemu vyučovania slovenčiny a literatúry ponúkalo študentom aj predmety ako literárno-dramatická tvorba či základy žurnalistiky. V roku 2018 ho BBSK z dôvodu slabej naplnenosti presťahoval z historickej budovy Prvého slovenského gymnázia do objektu, v ktorom sídli GMK. Pôvodnú prázdnu budovu chce kraj zmeniť na interaktívne múzeum.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok