Platia nové opatrenia. Pri návrate z niektorých krajín musíte do izolácie

TA3 TASR
6.7.2020 12:18

Od pondelka u nás platia nové karanténne opatrenia v prípade návratu ľudí z rizikových krajín. Navrátilci musia ísť do domácej izolácie, až kým nedostanú negatívne výsledky testu na koronavírus.

Ľudia, ktorí na Slovensko prídu z krajín, ktoré opatrením Úradu verejného zdravotníctva nie sú označené ako menej rizikové, budú musieť zostať v domácej izolácii až do získania negatívneho výsledku RT-PCR testu na ochorenie COVID-19. Vyplýva to z opatrenia ÚVZ SR, ktoré je platné od pondelka 6. júla.

Po novom sa medzi menej
rizikové krajiny už nezaraďujú Bulharsko a Čierna Hora, takže po príchode z nich bude ÚVZ vyžadovať domácu izoláciu, pričom najneskôr na piaty deň izolácie sa človek musí podrobiť laboratórnej diagnostike ochorenia COVID-19.

Zoznam menej
rizikových krajín, po príchode z ktorých sa nebude vyžadovať izolácia a test, sa rozšíri sa o Holandsko, Belgicko, Španielsko, Francúzsko, Taliansko a Írsko. Z krajín mimo Európskej únie sú to Austrália, Nový Zéland, Japonsko, Južná Kórea a Čína. Zoznam sa môže naďalej meniť na základe aktuálnej situácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok