Cibulková prešla cez Jovanovskú do 3. kola na US Open

TASR, TA3
30.8.2012 21:33

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Zverenka trénera Petra Miklušičáka si v druhom kole ako nasadená trinástka poradila so Srbkou Bojanou Jovanovskou za 1:58 h v dvoch setoch 7:6 (3) a 7:6 (3).

Cibulková prešla cez Jovanovskú do 3. kola na US Open
SITA

V dueli o postup do osemfinále nastúpi v sobotu proti víťazke súboja medzi Taliankou Robertou Vinciovou a Kazaškou Jaroslavou Švedovovou. Cibulková má v New Yorku už istú prémiu 65.000 USD a 160 bodov do svetového rebríčka WTA, jej doterajším maximom vo Flushing Meadows je štvrťfinále z roku 2010.

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Jovanovskou, keď v šiestom geme po dvoch winneroch prelomila podanie Srbky a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 5:2. Jovanovská nezložila zbrane, vďaka agresívnej hre vyrovnala na 5:5 a vynútila si tajbrejk, v ktorom však mala navrch Cibulková. Víťazka turnaja WTA v Carlsbade premenila za stavu 6:3 po skvelom bekhendovom longlajne z ťažkej pozícii v rohu kurtu hneď prvý setbal.

V druhom dejstve sa Cibulková po brejku v šiestom geme ujala vedenia 4:2 a za stavu 5:4 podávala na víťazstvo v zápase. Jovanovská však otočila na 6:5 a tak rozhodnutie opäť padlo až v tajbrejku. V ňom premenila slovenská jednotka za stavu 6:3 v poradí druhý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Jovanovskou na 2:0 vo svoj prospech.

Vlani ju zdolala v troch setoch v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie v bratislavskom NTC. Aj štvrtkový zápas mal špecifický náboj, Srbsko a Slovensko totiž vo februári 2013 v prestížnej tímovej súťaži opäť nastúpia proti sebe, tentokrát v 1. kole svetovej skupiny.

Cibulková po víťazstve nad Jovanovskou netajila spokojnosť. "V rozhodujúcich momentoch som bola dnes psychicky veľmi odolná. Oba tajbrejky som zvládla na jednotku. Súperka v prvom i druhom sete zmazala manko brejku a vyrovnala. Dôležité bolo, že som sa nepoložila a aktívnou hrou som napokon slávila úspech. Pokiaľ ide o moju hru, bol to taký stred. Niekedy to vyzeralo, ako keby na kurte boli dve Dominiky. Keď som hrala po lajnách, získavala som fiftíny, no akonáhle som znervóznela a prestala diktovať tempo, súperka sa chytila. Teší ma, že som to napokon zvládla," povedala Cibulková v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

ženy - dvojhra - 2. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (13-SR) - Bojana Jovanovská (Srb.) 7:6 (3), 7:6 (3)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok