Američania sú na tom doteraz najhoršie, Brazília je tesne za nimi

TA3 TASR
2.7.2020 06:45

Denný prírastok nakazených na koronavírus dosiahol v USA za uplynulý deň maximum od začiatku pandémie. Podľa prepočtov agentúry Reuters ich pribudlo 48 000, ale britská stanica BBC udáva až 52 000 nových prípadov infekcie. Počty nakazených najviac narastajú v štátoch Kalifornia, Arizona, Texas a Florida. Zle je na tom aj Brazília, kde počet obetí prekročil 60 000.

Viaceré americké štáty zaviedli 14-dňovú karanténu pre návštevníkov v období pred oslavami Dňa nezávislosti 4. júla. Guvernér amerického štátu Kalifornia Gavin Newsom nariadil uzavretie vnútorných priestorov reštaurácií a ďalších zariadení v Los Angeles a ďalších 18 okresoch v štáte na dobu najmenej troch týždňov.

Americký prezident Donald Trump opätovne vyjadril presvedčenie, že vírus "jednoducho zmizne". Prezident, ktorého doteraz počas pandémie nevideli na verejnosti s ochranným rúškom, však povedal, že nemá problém nasadiť si ho.

V Spojených štátov v súvislosti s chorobou COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus, zomrelo viac ako 128.000 ľudí, uviedla stanica Deutsche Welle. Nakazených je v krajine viac ako 2,6 milióna.

Americký prezident Donald Trump opätovne vyjadril presvedčenie, že vírus "jednoducho zmizne".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok