Potopená loď si vyžiadala obete, nezvestné sú desiatky cestujúcich

TA3 TASR
1.7.2020 12:40

Na tureckom jazere Van sa potopila loď s migrantmi. Informuje o tom turecké ministerstvo vnútra. Pri nešťastí zahynulo najmenej šesť ľudí, po ďalších vyše 50 sa stále pátra. Nehoda sa podľa médií stala ešte cez víkend. Doposiaľ ale nebolo známe, že loď prevážala migrantov.

Až 60 migrantov bolo možno v člne, ktorý sa potopil minulý týždeň v jazere Van na východe Turecka. Uviedol to v stredu turecký minister vnútra Süleyman Soylu. Turecko začalo pátraciu misiu s vrtuľníkmi a záchrannými člnmi po tom, ako 27. júna zmizol čln prepravujúci migrantov cez jazero Van, ktoré sa nachádza blízko štátnych hraníc s Iránom. Záchranný tím doteraz vylovil z vody šesť tiel.

Soylu, ktorý pricestoval do oblasti, aby dohliadal na záchrannú misiu, v stredu povedal, že na člne sa údajne nachádzalo 55-60 migrantov. Ich plavidlo sa potopilo v dôsledku búrky. Podľa televízie HaberTürk migranti pochádzali z Pakistanu, Afganistanu a Iránu. V súvislosti s touto tragédiou bolo zadržaných 11 osôb.

Predpokladá sa, prepravu migrantov cez jazero Van využívajú obchodníci s ľuďmi, aby sa tak vyhli policajným hliadkam na cestách. Na území Turecka sa v súčasnosti nachádzajú približne štyri milióny utečencov vrátane 3,6 milióna Sýrčanov. Krajina je jednou z hlavných oblastí, z ktorých sa migranti snažia dostať do Európskej únie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok