Biden sa pre pandémiu rozhodol neorganizovať predvolebné mítingy

TA3 TASR
30.6.2020 21:54

Kandidát na nomináciu Demokratickej strany pred americkými prezidentskými voľbami Joe Biden povedal, že z dôvodu pandémie nového koronavírusu nebude organizovať predvolebné zhromaždenia.

Biden sa pre pandémiu rozhodol neorganizovať predvolebné mítingy
SITA/AP

Bidenovo rozhodnutie sa tak výrazne líši od postoja úradujúceho prezidenta Donalda Trumpa, píše AFP. Trump, ktorý je kandidátom na nomináciu Republikánskej strany, už zorganizoval zhromaždenie s veľkým počtom účastníkov v meste Tulsa v štáte Oklahoma. "Toto je myslím najnezvyčajnejšia (predvolebná) kampaň v moderných dejinách," povedal bývalý viceprezident Biden novinárom v americkom štáte Delaware. "Chystám sa dodržiavať odporúčania lekárov - a nie len sám pre seba, ale aj pre celú krajinu - a to znamená, že nebudem organizovať zhromaždenia," povedal ďalej. Dodal, že on sám ešte testy na prítomnosť ochorenia COVID-19 neabsolvoval.

Biden počas svojho vystúpenia kritizoval Trumpov postup v súvislosti s pandémiou, ktorá si v USA vyžiadala viac ako 125.000 obetí na životoch. Biden bol viceprezidentom USA počas vlády Baracka Obamu v rokoch (2009-2017). Spojené štáty hlásili v utorok najmenej 42.000 nových prípadov ochorenia COVID-19, čo je najvyšší denný nárast v krajine od začiatku pandémie. Celkový počet potvrdených infikovaných v USA dosiahol na takmer 2,6 milióna. Úmrtnosť na toto ochorenie tam však klesá, uviedla AFP s odvolaním sa na údaje Univerzity Johnsa Hopkinsa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok