Dráma v rodinnom dome. Muž chcel svoje dieťa vyhodiť z okna

TA3 TASR
24.6.2020 16:31

Polícia obvinila 39-ročného muža z obce Zbudza v okrese Michalovce z trestného činu nebezpečného vyhrážania. Pri dokumentovaní tejto trestnej činnosti našli policajti i drogy. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Dráma v rodinnom dome. Muž chcel svoje dieťa vyhodiť z okna
Facebook.com/PZ

Volala na tiesňovú linku

Ako uviedla, policajné hliadky zasahovali v utorok 23. júna v Zbudzi na základe výzvy operátora tiesňovej linky 112. Pomoc mala potrebovať žena, na ktorú partner po predchádzajúcej hádke zaútočil a vyhrážal sa jej zabitím. "Muž mal na rukách svoju takmer dvojročnú dcéru, na opakované výzvy polície, aby dieťa odovzdal matke, nereagoval. Jeho agresivita sa stupňovala a s dieťaťom sa rozbehol na horné poschodie s vyhrážkami, že ju vyhodí z okna," opísala polícia udalosti s tým, že mužovi v pokuse otvoriť okno a vyskočiť z neho spolu s dieťaťom zabránili príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Muža za použitia donucovacích prostriedkov spacifikovali a eskortovali na policajné oddelenie, kde sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Polícia po tom, ako muža obvinila z trestného činu nebezpečného vyhrážania, podala podnet na jeho vzatie do väzby. Ako Mésarová doplnila, za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Našli i drogy

Medzi predmetmi, ktoré pri dokumentovaní tohto činu polícia na mieste zásahu zaistila, je niekoľko sklenených nádob so sušenou rastlinou, ktorá má vykazovať znaky omamnej látky konope, skúmavka s neznámou kryštalickou látkou vykazujúcou znaky psychotropnej látky metamfetamín a niekoľko rastlín v plastových nádobách.

"Všetky zaistené veci budú skúmať experti Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ Košice," uviedla Mésarová s tým, že policajný vyšetrovateľ začal v tejto veci trestné stíhanie pre trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. O ďalšom postupe vo vyšetrovaní rozhodnú výsledky expertízy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok