Kollár rokoval so šéfom českého Senátu. Ocenil, že SR bola prvá

TA3 TASR
24.6.2020 12:34

Spolupráca medzi Českou a Slovenskou republikou na úrovni parlamentov oboch krajín bude pokračovať. Zhodli sa na tom predseda parlamentu Boris Kollár a predseda Senátu Parlamentu Českej republiky Miloš Vystrčil po spoločnom rokovaní na Bratislavskom hrade.

Kollár rokoval so šéfom českého Senátu. Ocenil, že SR bola prvá
TASR/Martin Baumann

Predsedovia sa zhodli, že z ich diskusie vyplynulo viacero spoločných záujmov najmä v oblasti vyrovnávania sa s dosahmi koronakrízy. Kollár priblížil, že ich spoločné rokovanie sa venovalo nielen ďalšej spolupráci oboch parlamentov, ale aj otázkam v súvislosti s koronakrízou.

"Ďakujem za podnetné pripomienky a tiež podnetnú diskusiu," povedal Kollár. Vystrčil dodal, že sa dohodli na vzájomnej spolupráci na úrovni predsedov parlamentu a senátu, ale aj na jej rozšírení na úroveň výborov. "Niektoré plány na to, ako sa ďalej rozvíjať, budeme vypracovávať spoločne, minimálne si niektoré informácie vymieňať," vysvetlil s tým, že majú viaceré spoločné záujmy.

Kollár zároveň ocenil, že aj Vystrčil pokračuje v tradícii a že jeho prvá návšteva smerovala na Slovensko. Poukázal na pretrvávajúce dobré vzťahy Slovenska s Českou republikou, označil ich za nadštandardné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok