Mazurek čelí pre Vrútky trestnému stíhaniu ďalšieho poslanca

TA3 SITA TASR
23.6.2020 12:07

Poslanec OĽANO Peter Pollák podal trestné oznámenie na poslanca ĽSNS Milana Mazureka. Ako informoval na tlačovej konferencii pred budovou Generálnej prokuratúry, dôvodom je podozrenie zo spáchania trestného činu vo veci podnecovania národnostnej, etnickej a rasovej nenávisti a šírenia poplašnej správy.

Potvrdil, že túto iniciatívu podporuje celý poslanecký klub hnutia OĽANO a verí, že aj ostatní koaliční partneri. „Pred pár dňami sa stal tragický incident vo Vrútkach, ktorý pobúril Celé Slovensko a mal aj svoje obete. V ten deň napísal poslanec Mazurek vo svojom statuse na sociálnej sieti nepravdivo, že útočníkom bol Róm," priblížil dôvod podania trestného oznámenia Pollák.

Za rovnaký status podal na Mazureka trestné oznámenie aj poslanec Za ľudí Ján Benčík.

Medzičasom Mazurek status stiahol, no dovtedy na neho stihlo reagovať množstvo ľudí. „Polícia sa jasne vyjadrila, že nešlo o Róma, z čoho vyplýva, že poslanec Mazurek opäť raz klamal a šíril dezinformáciu a nenávisť. A proti tomuto ja budem bojovať," uviedol koaličný poslanec. Zároveň priblížil, že pripravuje ďalšie trestné oznámenie na predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu, ktorý podľa jeho slov na sociálnej sieti šíril poplašnú správu vo veci pochybného očkovania.

Na Spojenej škole na Ulici M. R. Štefánika vo Vrútkach usmrtil 11. júna 22-ročný Martinčan zástupcu školy a zranil ďalšie tri osoby. Pri zásahu, po ktorom prišiel útočník o život, boli zranení aj dvaja policajti. Tí boli aj s ranenou učiteľkou školy a dvomi žiakmi prevezení do martinskej nemocnice, všetci sú mimo ohrozenia života. Motív útoku nateraz nie je známy.

"Ide o veľmi úbohú formu sebaprezentácie pána Polláka. Ako poslanec nemá čo ponúknuť, preto sa uchyľuje k týmto jednoduchým krokom," reagoval Mazurek. Podľa Mazureka nič z obsahu jeho trestného oznámenia naplnené v statuse nebolo a myslí si, že by sa mu mal Pollák ospravedlniť za tvrdenia, že hádzal kamene do žien a detí a že dlží tisíce eur na poistnom. "Za tieto klamstvá som na neho dnes podal trestné oznámenie," uzavrel Mazurek.

Mazurek na sociálnej sieti zverejnil po tragédii vo Vrútkach status, v ktorom podľa poslanca informoval, že útočník bol zo spojenej školy rómskeho etnika. Neskôr status podľa Polláka zmazal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok