Suverénny špurtér Degenkolb získal aj štvrtý etapový triumf

TA3, TASR
28.8.2012 22:47

Už štvrtý etapový vavrín si na prebiehajúcich cyklistických pretekoch Okolo Španielska pripísal na konto Nemec John Degenkolb. V 10. rovinatej etape sa znovu dokázal presadiť v záverečnom tiahlom špurte a predčil Francúza Nacera Bouhanniho a Taliana Danieleho Bennatiho.

Suverénny špurtér Degenkolb získal aj štvrtý etapový triumf
SITA

Degenkolb sa tentokrát pustil do záverečného ataku pomerne skoro, ale jeho taktika sa ukázala ako primeraná. Bouhanni finišoval s vypätím všetkých síl a keby bola cieľová čiara o 10 metrov ďalej, doterajšieho nemeckého suveréna špurtu na Vuelte by s určitosťou predstihol. Včas svojho súpera však nedostihol a Nemec tak znovu dominoval šprintérkemu vyvrcholeniu etapy.

"Bol to veľmi ťažký dojazd a v jeho závere som skutočne musel ísť na dno síl a veľmi zabojovať. Opakujem sa zakaždým, ale tím mi veľmi pomohol. Samotná etapa nebola z tých ťažších práve preto, lebo sme ju ako tím mali pod kontrolou. Uvidíme, ako mi to teraz pôjde v kopcoch a po nich chcem znovu útočiť na čelné pozície," povedal v cieli do televíznych kamier šťastný víťaz.

Etapu "nalomila" dvojica Javier Aramendia a Adrian Palomares v úniku, ktorá si vybudovala pred pelotónom až sedemminútový náskok. Balík však stratu dohnal po vstupe do cieľového mesta Sanxenxo a príležitosť presadiť sa tak znovu dostali špurtéri. Pretekári zostanú aj ďalší deň pri severozápadnom pobreží Španielska, v stredu je na programe 39,4-kilometrová časovka z Cambadosu do Pontevedry.

výsledky - 10. etapa (Ponteareas - Sanxenxo, 190 km):
1. 1. John Degenkolb (Nem./Argos) 4:10:37 h, 2. Nacer Bouhanni (Fr./FDJ-Big Mat), 3. Daniele Bennati (Tal./RadioShack), 4. Gianni Meersman (Bel./Lotto), 5. Manuel Cardoso (Port./Caja Rural), 6. Lloyd Mondory (Fr./AG2R), 7. Pim Ligthart (Hol./Vacansoleil), 8. Davide Vigano (Tal./Lampre), 9. Ben Swift (V.Brit./Team Sky), 10. Elia Viviani (Tal./Liquigas) všetci rovnaký čas ako víťaz

priebežné poradie po 10. etape:
1. Joaquim Rodriguez (Šp./Katuša) 34:44:55 h, 2. Chris Froome (V. Brit./Team Sky) +53 s, 3. Alberto Contador (Šp./Saxo Bank) +1:00 min, 4. Alejandro Valverde (Šp./Movistar) +1:07, 5. Robert Gesink (Hol./Rabobank) +2:01, 6. Daniel Moreno (Šp./Katuša) +2:08, 7. Nicolas Roche (Ír./AG2R) +2:34, 8. Igor Anton (Šp./Euskaltel) +3:07, 9. Laurens ten Dam (Hol./Rabobank) +3:18, 10. Bauke Mollema (Hol./Rabobank) +3:27

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok