Šiesti ľudia, ktorí organizovali Trumpov míting, majú koronavírus

TA3 ČTK
20.6.2020 22:36

Šesť členov tímu amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorí pripravovali predvolebné zhromaždenie v Tulse v štáte Oklahoma, malo pozitívny test na ochorenie COVID-19. Hovorca Trumpovho predvolebného tímu Tim Murtaugh to oznámil len niekoľko hodín pred tým, ako mal prezident vyjsť na pódium. Nikto z týchto ľudí sa ale na mítingu nezúčastní.

Akonáhle bola nákaza u členov tímu zistená, ihneď boli prijaté potrebné "karanténne opatrenia", povedal hovorca Trumpovej kampane. Upresnil, že prísne opatrenia budú platiť i počas predvolebného zhromaždenia, ktoré je vôbec prvým po tom, čo boli všetky podobné akcie prerušené pre pandémiu nového koronavírusu.

Všetkým účastníkom akcie bude pri vstupe do haly BOK Center zmeraná teplota. Ak budú chcieť, budú im poskytnuté rúška a na mieste bude i dezinfekcia na ruky.

Tulsa minulý týždeň zaznamenala nárast počtu nakazených koronavírusom. Zástupca miestnych zdravotníkov preto žiadal o odloženie zhromaždenia. Podľa republikánskeho guvernéra štátu Oklahoma Kevina Stitta bude ale celá akcia bezpečná.

Témy: Donald Trump
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok