Národ nenávidí zradcov. Fico komentoval odchod Pellegriniho skupiny

TA3 TASR SITA
19.6.2020 11:09

Bývalý premiér a predseda Smeru-SD Robert Fico na tlačovej konferencii reagoval na odchod Petra Pellegriniho a viacerých známych tvárí zo strany. Ich odchod považuje za zradu a “totálne rozbitie ľavice na Slovensku”.

Fico: Pellegriniho som urobil premiérom

Fico poďakoval všetkým kolegom zo Smeru, ktorí mu na tlačovej konferencii chceli stáť po boku, aby dokázali, že strana je stále veľká a silná. Jedenástim poslancom, ktorí odchádzajú, zaželal “všetko dobré,” ale poznamenal, že národ “mal vždy rád zradu,” ale “nenávidí zradcov”. To, čo urobili, bolo podľa neho “absolútne neslušné.” Fico čakal, že odídenci prídu “s novým príbehom”, ale počúval len akési reči o zmene. Šéf Smeru pripomenul, že z Pellegriniho “urobil” najprv predsedu parlamentu a potom predsedu vlády.

V stredu oznámilo ďalších desať poslancov parlamentu, že sa pridáva k projektu expremiéra a podpredsedu Smeru-SD Petra Pellegriniho, ktorý nedávno oznámil, že v strane končí.

“Nie je to žiadna zmena,” zdôraznil Fico s tým, že príbeh odídencov je smiešny. V Smere vraj už dva roky pracuje na systémových zmenách. V priebehu pár dní podľa neho zasadnú kompetentné orgány a budú riešiť situáciu, ktorá aktuálne nastala. Vo vedení chce dať priestor “tridsiatnikom”.

Fico očakáva, že odídenci odídu z funkcií predsedov parlamentných výborov a Pellegrini by mal skončiť na poste podpredsedu NR SR.

Zásadná zmena vo vedení strany

Počas budúceho týždňa zasadnú orgány Smeru-SD rozhodujúce o ďalšom fungovaní strany. Fico má vraj pripravených perspektívnych kandidátov do vedenia strany. "Bude to zásadná zmena vo vedení strany, som pripravený na zmenu môjho postavenia," dodal na brífingu Fico. Nevyjadril sa jednoznačne, či je ochotný odstúpiť z postu predsedu, povedal však, že "nemá záujem utekať v tejto situácii". "Chcem ponúknuť nový model riadenia strany. Bol už ponúknutý, no nebol prijatý," vyhlásil. Dodal, že s ponukou na vstup do vedenia strany sa chystá osloviť viacerých tridsiatnikov. Chce tiež tvoriť tieňový kabinet. "Smer je stále silná partia, ktorá bude fungovať ďalej," dodal.

V stredu oznámilo ďalších desať poslancov parlamentu, že sa pridáva k projektu expremiéra a podpredsedu Smeru-SD Petra Pellegriniho, ktorý nedávno oznámil, že v strane končí. K Pellegrinimu sa pripojili podpredsedovia strany Richard Raši a Peter Žiga, členka predsedníctva Denisa Saková a tiež poslanci Ľubica Laššáková, Ján Ferenčák, Matúš Šutaj Eštok, Peter Kmec, Erik Tomáš, Róbert Puci a Ján Blcháč. Pellegrini verí, že číslo nie je konečné a že do septembra sa im podarí stranu zaregistrovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok