Skutok nie je trestným činom. ŠTS oslobodil advokáta Daňového

TA3 SITA
17.6.2020 14:58

V kauze údajnej nepriamej korupcie Špecializovaný trestný súd oslobodil advokáta Dušana Daňového. "Samosudca Špecializovaného trestného súdu obžalovaného oslobodil spod obžaloby, pretože v bode 1 podľa súdu skutok nie je trestným činom a pretože v bode 2 podľa súdu nebolo dokázané, že sa stal skutok, pre ktorý je obžalovaný stíhaný," uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Skutok nie je trestným činom. ŠTS oslobodil advokáta Daňového
TASR

Podľa prokuratúry advokát ešte v roku 2011 oslovil obvineného Michala P., v prípade ktorého mal sudca rozhodovať o jeho vzatí do väzby s tým, že je možné zabezpečiť, aby sa tak nestalo. Bolo však podľa neho potrebné zabezpečiť sumu vo výške štyri tisíc eur. Následne v súvislosti s rozhodovaním odvolacieho súdu o väzbe obvineného mu advokát podľa obžaloby údajne povedal, že v tomto prípade je potrebné zabezpečiť čiastku 14-tisíc eur. Obe spomenuté sumy podľa prokuratúry obvinený advokátovi aj odovzdal.

Dušan Daňový v minulosti zastupoval napríklad Jozefa Roháča zo skupiny sýkorovci, ktorý bol odsúdený na doživotie na Slovensku aj v Maďarsku. Advokát sa stal známym tiež vďaka videu z roku 2017. Vynadal v ňom cyklistovi, ktorého obchádzal autom na Dunajskej hrádzi pri Bratislave.

Dodala, že rozsudok nie je právoplatný, nakoľko prokurátor sa proti nemu odvolal. Vo veci tak bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok