Deti sú po útoku vo vážnom stave, učiteľku museli opäť operovať

TA3 SITA TASR
12.6.2020 10:23

Po šokujúcom útoku 22-ročného muža v spojenej škole vo Vrútkach sú dve deti stále vo vážnom stave. Učiteľku museli opäť operovať. Útočníkovi sa v škole hrdinsky postavil zástupca riaditeľky Jaroslav Budz, ten však zahynul na mieste.

Bodné zranenia hrudníka a brucha

„Učiteľka je s vážnymi bodnými poraneniami hrudníka a brucha hospitalizovaná na Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny UNM. Vo štvrtok absolvovala náročnú operáciu, aktuálne je jej zdravotný stav stabilizovaný," priblížila Kapustová. Dvaja zasahujúci príslušníci policajného zboru sú podľa jej slov so strelnými poraneniami nôh hospitalizovaní na Traumatologickom oddelení UNM.

„V nemocnici sme zároveň hospitalizovali dve deti. Dievčatko bolo prijaté na jednotku intenzívnej starostlivosti Kliniky detí a dorastu UNM. Malo bodné poranenia hrudníka, podstúpilo operáciu a je v stabilizovanom stave," ozrejmila hovorkyňa UNM. Chlapec, ktorý utrpel bodné poranenia hrudníka a brucha, je rovnako po náročnej operácii. „Je hospitalizovaný na Klinike detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny UNM a jeho zdravotný stav je aktuálne stabilizovaný," dodala Kapustová.

Zabil zástupcu riaditeľky, zranil ďalších

Ako ešte vo štvrtok informovala hovorkyňa Zdravotnej záchrannej služby Alena Krčová, do nemocnice záchranári previezli troch dospelých a dieťa. „Išlo o ženu s otvorenou ranou na hrudníku, dvoch mužov s poranením dolných končatín, dieťa malo poranený hrudník," povedala Krčová s tým, že druhé dieťa previezli do martinskej nemocnice hasiči. „Utrpelo poranenie krku. Všetci zranení boli počas prevozu do nemocnice pri vedomí a v stabilizovanom stave," uviedla hovorkyňa.

V prípade jednej z dvoch obetí podľa Krčovej ešte záchranári bojovali o jej život. „Po neúspešnej resuscitácii však lekár konštatoval smrť. Druhá obeť na mieste zahynula," informovala. Krčová doplnila, že záchranári sa po zásahu na miesto incidentu ešte vrátili a ošetrovali niekoľko osôb s "akútnou stresovou reakciou". Pokiaľ ide o mužov s poraneniami dolných končatín, ide o policajtov, ktorých pri zákroku zasiahli odrazené náboje. 

Na Spojenej škole na Ulici M. R. Štefánika vo Vrútkach usmrtil vo štvrtok 11. júna 22-ročný Martinčan zástupcu školy a zranil ďalších päť osôb. Pri zásahu prišiel o život aj útočník, ktorý bol v minulosti žiakom školy. Ranení, medzi nimi riaditeľka školy, dvaja žiaci a dvaja policajti, boli prevezení do martinskej nemocnice, všetci sú mimo ohrozenia života.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok