Tisícky mŕtvych kusov hydiny, hlásia z miesta požiaru v Nitre

TA3 TASR SITA
9.6.2020 09:22

Hasiči zasiahli pri obrovskom požiari haly v meste Nitra, v ktorej sa nachádza liaheň hydiny. Následkom požiaru uhynulo najmenej 6500 kusov hydiny. Informovala o tom Katarína Križanová z hasičského prezídia. Nešťastie riešia aj policajti.

Nitrianska polícia vyšetruje okolnosti požiaru liaharenskej haly v mestskej časti Nitry Párovské Háje, pri ktorom uhynulo 6500 kusov hydiny, z toho približne 6000 nosníc a 500 kohútov. „Vyšetrovateľ Policajného zboru okolnosti tejto udalosti vyšetruje ako zločin poškodzovania cudzej veci. Príčina požiaru je predmetom vyšetrovania,“ informovala Polícia SR na sociálnej sieti.

Požiar vypukol v utorok približne o druhej hodine ráno, hasičom sa ho podarilo lokalizovať po štyroch hodinách. „Na mieste zasahovalo 18 hasičov z Nitry, Selenca, Šale a Dražoviec so siedmimi kusmi techniky. Na miesto bola vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru,“ potvrdil Michal Varga, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru SR v Nitre. Podľa jeho slov bola vzniknutá škoda predbežne vyčíslená na vyše 200.000 eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok