Kollára na sneme jednohlasne potvrdili za predsedu, súpera nemal

TA3 TASR SITA
6.6.2020 11:41

Post predsedu hnutia Sme rodina potvrdil Boris Kollár. Členovia hnutia ho zvolili jednohlasne na sobotnom sneme v Bratislave. Protikandidáta Kollár nemal.

Boris Kollár je staronovým šéfom hnutia Sme rodina. Rozhodli o tom jednohlasne delegáti a členovia hnutia na sneme v priestoroch Bratislavského hradu. Kollár nemal protikandidáta. Za podpredsedov hnutia zvolili súčasného ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka, predsedu poslaneckého klubu hnutia v národnej rade Petra Pčolinského, Petru Krištúfkovú, Jozefa Lukáča a Jozefa Vašutu. Vo funkcii generálnej manažérky Sme rodina bude pokračovať Marcela Kulifajová.

Predseda hnutia Sme rodina a NR SR Boris Kollár na tlačovej konferencii po sneme priblížil, že hnutie dokázalo po štyroch rokoch v opozícii a pár mesiacoch v koalícii, že je stabilným prvkom na slovenskej politickej scéne. „U nás v hnutí neprebieha žiadny boj o moc a žiadne štiepenie. V tomto čase je navyše veľmi dôležité, aby boli všetky politické strany a hnutia konsolidované, aby dokázali aj naďalej pomáhať ľuďom. Nesmie preto dochádzať k žiadnym vnútrostraníckym rozporom," povedal Kollár.

Staronový šéf Sme rodina zopakoval, že jeho hnutie bude pevné a bude stabilizačným prvkom. „Ukázali sme, že nie sme strana na jedno použitie. Chcem dať svoje slovo občanom, že aj naďalej budeme pomáhať tým najzraniteľnejším, ako sú dôchodcovia či matky s deťmi," uviedol Kollár. Kollár informoval, že programový snem hnutia by sa mal konať na jeseň. Zároveň vyzval opozičné politické strany, aby upustili od vzájomných šarvátok aj konfliktov vo vnútri strán. „Teraz musíme ťahať za jeden povraz," uzavrel líder Sme rodina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok