Ilegálne preteky áut sa skončili tragédiou

TASR
27.8.2012 10:33

Nočné ilegálne preteky áut sa skončili smrťou. Krátko po polnoci v nedeľu 26. augusta sa partia šiestich mladíkov vo veku od 19 do 24 rokov rozhodla na starej ceste z Trnavy do Nitry pri obci Vlčkovce vyskúšať svoje sily, neprežil to však jeden z nich.

Ilegálne preteky áut sa skončili tragédiou
SITA

Štyria zo skupiny zostali na konci cesty, kde preteky sledovali. "Pretekári, 20-ročný vodič na Škode Octavia a 19-ročný vodič na Škode 105, vyštartovali v smere k stojacim kamarátom, kde mal byť cieľ preteku. Pri vchádzaní do miesta, kde na nich čakali mladíci, vodič Octavie neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a iným okolnostiam. Vozidlom narazil do 22-ročného prihliadajúceho mladíka, ktorý zraneniam na mieste podľahol," informoval dnes krajský policajný hovorca v Trnave Michal Hanus. Všetci zúčastnení boli z obce Šúrovce.


Alkohol u vodičov zistený nebol. Na vozidle vznikla škoda 2000 eur. Poverený policajt už začal trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia. V prípade obvinenia konkrétnej osoby hrozí za tento skutok trest odňatia slobody až na tri roky.


"Polícia apeluje na vodičov, najmä mladých a neskúsených, aby nepreceňovali svoje schopnosti a aby si uvedomili, že pozemná komunikácia nie je pretekárska dráha. Aj malá nepozornosť môže prispieť k tragédii," dodal Hanus.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok