Ukrajina má problémy. Hlási rekordný počet nových prípadov

TA3 TASR
4.6.2020 10:49

Kým v Česku či Rakúsku je pandémia pod kontrolou, náš východný sused má čoraz väčšie problémy. Ukrajina zaznamenala vo štvrtok 588 nových prípadov nákazy koronavírusom v priebehu 24 hodín, čo je najviac od vypuknutia pandémie.

Ukrajina má problémy. Hlási rekordný počet nových prípadov
SITA/AP

"Na jednej strane máme rekordný počet vyliečených - 602, na druhej strane aj rekordný denný nárast počtu prípadov - 588," povedal minister zdravotníctva Maxym Stepanov na tlačovej konferencii. Vo štvrtok Ukrajina potvrdila 12 nových úmrtí v dôsledku choroby Covid-19. Krajina eviduje spolu 25.410 prípadov infekcie a 747 úmrtí. Vyliečilo sa 11.042 pacientov.

V rámci postupného zmierňovania obmedzení sa minulú sobotu v Kyjeve opäť otvorili nákupné centrá. Zákazníci musia v obchodných prevádzkach dodržiavať nariadenia o zachovaní bezpečnej vzdialenosti medzi ľuďmi. Takisto musia mať rúška alebo ochranné masky a rukavice. V nákupných strediskách však naďalej nie sú otvorené stravovacie zariadenia, kaviarne ani kiná.

Od začiatku mája je však možnosť zájsť do pouličných kaviarní a v prevádzke sú aj salóny krásy, zubné kliniky či parky. Od pondelka - po viac než dvoch mesiacoch prestávky pre epidémiu - opäť premáva aj kyjevské metro.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok