Pošta má nového dočasného šéfa, nahradil odvolaného Helexu

TA3 TASR
1.6.2020 15:05

Novým predsedom predstavenstva Slovenskej pošty je od pondelka Martin Ľupták. Do tejto pozície ho vymenoval minister dopravy Andrej Doležal. Vo funkcii vystriedal Petra Helexu, ktorý bol odvolaný aj z postu generálneho riaditeľa.

Pošta má nového dočasného šéfa, nahradil odvolaného Helexu
SITA/Marko Erd (ilustračné foto)

Kým nevyhlásia výberové konanie

Ľupták tak bude súčasne vykonávať povinnosti generálneho riaditeľa. A to dovtedy, kým rezort dopravy vyhlási výberové konanie na nového riaditeľa pošty. "Vedenie Slovenskej pošty je pre mňa novou výzvou. Nielen preto, lebo ide o spoločnosť, ktorá je jedným z najväčších zamestnávateľov na Slovensku, ale aj pre jej potenciál transformovať sa na modernú a efektívnu európsku poštu. Ďakujem súčasnému manažmentu Slovenskej pošty za pracovné nasadenie, ale aj za úspešné zavádzanie nových projektov a služieb, na ktoré chcem nadviazať," vyhlásil Ľupták.

Zdôraznil, že má jasno v tom, kam by spoločnosť pod jeho vedením mohla rásť. "Cieľom nie sú abstraktné vízie, ale smelé a konkrétne čísla. Preto verím, že by sa Slovenská pošta mohla v budúcnosti dostať na úroveň podniku, ktorý bude zrkadlom a vzorom hlavne pre iné poštové podniky vo svete a na ktorý budú aj jeho zamestnanci pyšní," dodal.

Manažoval niekoľko súkromných spoločností

Ľupták vyštudoval Obchodnú fakultu so zameraním na komerčnú diplomaciu na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Pracoval v rôznych oblastiach na Slovensku aj v zahraničí. Manažoval a riadil niekoľko súkromných spoločností. Pôsobil ako člen predstavenstva švédskej spoločnosti Bring Linehaul A.B. Švédsko, predseda predstavenstva v oblasti poradenstva Eurocontrol, senior viceprezident Slovenskej spoločnosti pre kvalitu.

Bol aj predsedom predstavenstva v spoločnosti Elbacert, viceprezidentom a výkonným členom Európskej organizácie pre kvalitu a tiež pôsobil v Česmad Slovakia. Od roku 2006 bol podpredsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom pre logistiku, dopravu a automobilový priemysel v spoločnosti Bring Trucking, dcérskej spoločnosti Nórskej pošty, kde zodpovedal za podnikový rast, obchodné stratégie, obstarávanie, audity, predaj a tiež za vývoj, kvalitu a inovácie. Ľupták vo funkcii nahradil Petra Helexu. Ten stál na čele Slovenskej pošty od júla 2018.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok