Novozélanďania už druhý deň po sebe pocítili zemetrasenie

TA3 TASR
26.5.2020 07:25

Zemetrasenie s magnitúdou 5,2 zasiahlo novozélandské mesto Levin, ležiace neďaleko hlavného mesta Wellington. Rovnakú oblasť v pondelok postihlo zemetrasenie s magnitúdou 5,8. Informuje o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na údaje novozélandskej monitorovacej služby GeoNet.

Novozélanďania už druhý deň po sebe pocítili zemetrasenie
SITA/AP ilustračné

Epicentrum najnovšieho zemetrasenia sa nachádzalo v hĺbke 32 kilometrov a asi 30 kilometrov severozápadne od Levina. Epicentrum pondelňajšieho zemetrasenia s magnitúdou 5,8 sa podľa americkej geologickej služby USGS nachádzalo približne 100 kilometrov severovýchodne od Wellingtonu. Otrasy pocítili tisícky Novozélanďanov, ktorí po víkende smerovali do práce.

Z regálov v obchodoch popadali potraviny a otrasy si vynútili aj prerušenie železničnej dopravy. Nijaké vážne škody ani zranenia však nehlásili. Nový Zéland leží v oblasti tzv. Ohnivého kruhu v Tichom oceáne, ktorý je charakteristický častou seizmickou aktivitou. Novozélandské mesto Christchurch zasiahlo v roku 2011 silné zemetrasenie, ktoré si vyžiadalo 185 životov a zničilo veľkú časť centra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok