Urobím z toho trestný čin. Premiér varoval pred rannou blokádou

TA3 TASR
24.5.2020 23:06

Ak budú majitelia fitness centier blokovať diaľnicu, predseda vlády Igor Matovič predloží návrh zákona, ktorý takéto konanie urobí trestným činom. Ak D1 blokovať nebudú, navrhne ich odškodnenie. Premiér to uviedol na sociálnej sieti s tým, že o otvorení fitness centier rozhodne iba konzílium odborníkov.

Na konzíliu sa tomu budú venovať

Matovič vo svojom statuse avizuje, že v pondelok dopoludnia zasadne opätovne konzílium a bude riešiť okrem iných tém aj možné otvorenie fitness centier a ostatných vnútorných športovísk. Dodal tiež, že v prípade, ak konzílium nechá fitness centrá zatvorené, tak je pripravený v koalícii presadiť odškodné v podobe voľných permanentiek pre osoby nad 40 rokov. Návrh prezentoval podľa vlastných slov aj v utorok na stretnutí s poslancami za OĽANO a hlavným hygienikom.

Premiér zároveň varuje, že ak pristúpia majitelia fitness centier k blokáde diaľnice, tak z plánu odškodnenia upustí. „Rovnako blokáda diaľnice spôsobí, že predložím návrh zákona, ktorý takúto činnosť bude považovať za trestný čin, tak, ako je to v iných civilizovaných krajinách,“ doplnil premiér. „Nemôže si viac niekto myslieť, že obmedzovaním slobodného pohybu iných a braním si za rukojemníkov nevinných ľudí, bude beztrestne získavať pre seba akékoľvek výhody,“ myslí si Matovič.

Žiadajú okamžité otvorenie prevádzok

K premiérovmu statusu sa už prostredníctvom videa vyjadril aj Pavel Kiseľ z Únie fitnescentier. Potvrdil, že majitelia fitnescentier majú naďalej v pláne blokádu diaľnice D1 na Triblavine.

Majitelia fitnescentier sa rozhodli štrajkovať. V pondelok ráno o 6.30 h chcú zablokovať vstup do hlavného mesta. Dôvodom je podľa Pavla Kiseľa z Únie fitness centier Slovenska ignorovanie súčasnej situácie 2300 prevádzok na Slovensku, ktoré vytvárajú takmer 20 tisíc pracovných príležitostí. Štrajkujúci žiadajú okamžité uvoľnenie ich podnikania a otvorenie fitnescentier.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok