Belize zrušilo Mellovi trvalý pobyt na svojom území

TA3, TASR
24.8.2012 19:24

Karol Mello má ďalší problem. Podľa belizských novín The Reporter mu Ministerstvo pre prisťahovalectvo štátu Belize zrušilo trvalý pobyt na svojom území.

Belize zrušilo Mellovi trvalý pobyt na svojom území
TA3

Podľa svojho právneho zástupcu Godfreyho Smitha chce Karol Mello napriek tomu zostať v Belize, pričom je pripravený akceptovať prípadné dôsledky. Belize síce nemá so SR dohodu o vydávaní podozrivých osôb na trestné stíhanie, môže však Karola Mella vyhlásiť za personu non grata formou vykonávacieho dekrétu, proti ktorému nie je možné podniknúť ďalšie právne kroky.

Súd v belizskej metropole Belmopan najhľadanejšieho Slováka oslobodil od dvoch žalôb z porušenia imigračných zákonov: z krivej výpovede a z falšovania pasu. Obhajoba docielila jeho oslobodenie s tým, že žaloby boli vecne slabé a v jednom prípade už vypršala šesťmesačná lehota. Obhajca Godfrey Smith nevylúčil, že príslušné orgány sa môžu opätovne pokúsiť voči jeho klientovi vzniesť obvinenie z krivej výpovede.

Karol Mello je na Slovensku obvinený zo zorganizovania vraždy bývalého policajta v Moste pri Bratislave v roku 2004. Akcia však vrahom nevyšla a namiesto expolicajta prišli o život jeho družka a desaťročný syn. Polícia Karola Mella a ďalšie štyri v slovenskom podsvetí známe osoby nedávno obvinila aj z účasti na vražde bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho a podozrieva ho aj z účasti na ďalšej vražde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok