Pred Empire State Building sa strieľalo, zahynuli dvaja ľudia

TA3, TASR
24.8.2012 17:02

Najmenej dvaja ľudia zahynuli a ôsmi utrpeli zranenia pri streľbe pred známym newyorským mrakodrapom Empire State Building. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj z miestnej polície.

Pred Empire State Building sa strieľalo, zahynuli dvaja ľudia
SITA

Podľa informácií stanice CBSNewYork bol útočníkom nedávno prepustený zamestnanec, ktorý sa vrátil na svoje bývalé pracovisko a zastrelil jedného z manažérov. Potom vyšiel von na ulicu pri 102-poschodovom mrakodrape, kde začal strieľať do náhodných okoloidúcich.

Páchateľa (53) zakrátko usmrtili členovia privolanej policajnej hliadky. Minimálne osem zranených previezli do nemocnice so strelnými zraneniami. Podľa dostupných informácií štyria ľudia utrpeli vážnejšie zranenia, žiaden z nich však nie je v ohrození života. Niektorých mohli počas prestrelky zasiahnuť aj policajti, uviedol starosta New Yorku Michael Bloomberg.

K streľbe došlo okolo deviatej hodiny ráno miestneho času (15.00 h SELČ) na rušnej križovatke ulíc 5th Avenue a West 34th Street, ktorá bola v tom čase plná miestnych obyvateľov i turistov. Tisíce chodcov sa následne v panike pokúšali ujsť čo najďalej od miesta streľby. Polícia po incidente uzavrela prístupové cesty k Empire State Building. Na mieste zasahovali aj agenti FBI. Vyšetrovatelia vylúčili eventualitu, že by mohlo ísť o teroristický útok.

V New Yorku sa na ulici strieľalo pred necelými dvoma týždňami. Na rušnom námestí Times Square chceli policajti skontrolovať muža, ktorý podľa nich fajčil hašiš. Ten vytiahol nôž a začal sa zaháňať na okoloidúcich. Policajti začali muža prenasledovať, ten však zrazu zastal a keď vykročil smerom k nim, zabili ho dvanástimi výstrelmi. To všetko sa tiež odohralo pred očami mnohých turistov a Newyorčanov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok