Glváč sa ospravedlnil Gučíkovi, ten na odškodnom trvá

TASR, TA3
24.8.2012 12:16

Žiadosť o náhradu škody vo výške 750 tisíc eur ostáva v platnosti aj po dnešnom stretnutí exriaditeľa televízie TA3 Michala Gučíka s ministrom obrany Martinom Glváčom.

Glváč sa ospravedlnil Gučíkovi, ten na odškodnom trvá
SITA

Bývalý šéf spravodajskej televízie naďalej zdôrazňuje, že mu nejde o peniaze, chce však vedieť, kto nariadil jeho odpočúvanie vojenskou kontrarozviedkou a prečo.

"Peniaze sú v tomto prípade len zámienkou, aby sa niečo dialo. Ja chcem vedieť na koho rozkaz, z akého dôvodu sa toto všetko dialo. Keď dostanem odpovede, budem zvažovať, čo ďalej urobím. Nejde o peniaze," povedal po stretnutí Gučík. Podľa jeho slov v prípade, že by nakoniec k vyplateniu požadovanej sumy došlo, nechce si z nich nechať ani jedno euro.

Komunikácia medzi rezortom obrany a Gučíkom by mala pokračovať aj naďalej. Minister dnes prisľúbil, že jeho právnici sa do 15. septembra vyjadria k žiadosti Gučíka.

"Minister obrany zo svojej pozície nemôže uspokojiť nároky, ktoré vyplývajú zo žiadosti pána Gučíka. Jednoducho bez relevantného právneho úkonu to ani nie je možné. Samozrejme, že počas rokovania minister Glváč vyjadril poľutovanie nad skutočnosťami v súvislosti s pánom Gučíkom, ktoré sa udiali za predchádzajúceho vedenia rezortu," informoval po stretnutí hovorca Ozbrojených síl SR Milan Vanga.

Kauza odpočúvania novinárov denníka Pravda a Gučíka sa medializovala v novembri 2011 za vedenia Ľubomíra Galka (SaS). Ten musel pre túto kauzu odstúpiť zo svojho vládneho postu. Hoci sa s Gučíkom po kauze telefonický spojil, neskôr sa s ním už nikdy nestretol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok