V Brazílii môže byť nakazených oveľa viac, úmrtia dosiahli rekord

TA3 TASR
20.5.2020 07:06

Brazília za posledných 24 hodín zaznamenala ďalších 1179 úmrtí na chorobu COVID-19 spôsobovanú novým koronavírusom. Ide o nateraz najvyššiu dennú bilanciu obetí epidémie v Brazílii, ktorá je v rámci Latinskej Ameriky najviac postihnutým štátom.

Podľa brazílskeho ministerstva zdravotníctva celkový počet obetí epidémie sa novými viac ako tisíc úmrtiami zvýšil na 17.971. Brazília prekročila hranicu tisíc obetí počas jediného dňa prvýkrát od vypuknutia koronakrízy na svojom území. Za uplynulých 24 hodín v Brazílii zaznamenali aj ďalších 17.408 nových pozitívne testovaných, čím ich celkový počet stúpol na 271.628.

Vzhľadom na počet nezistených prípadov je podľa odborníkov z Univerzity Johnsa Hopkinsa pravdepodobné, že skutočný údaj z Brazílie je ešte vyšší. Najťažšie zasiahnutými oblasťami v Brazílii sú severné a severovýchodné regióny, kde je infraštruktúra na slabej úrovni, píše spravodajský portál G1 na základe vlastnej investigatívy. Päť miest s najvyšším počtom nákaz a s najvyššou smrtnosťou sa nachádza v najväčšom štáte Amazonas na severe Brazílie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok