Fotogaléria: Grécko opäť otvorilo svetoznáme antické pamiatky

TA3 SITA
18.5.2020 11:36

Grécko znovu otvorilo aténsku Akropolu a ďalšie historické pamiatky. Súčasťou ďalšieho uvoľňovania opatrení proti šíreniu koronavírusu, ktoré v krajine zaviedli koncom marca, je aj opätovné otvorenie stredných škôl, nákupných centier a povolenie cestovania v pevninskej časti Grécka. Cestovanie na ostrovy zostáva naďalej zakázané.

Fotogaléria: Grécko opäť otvorilo svetoznáme antické pamiatky
SITA/AP

Dodržiavať bezpečné odstupy majú pomôcť návštevníkom značky na zemi. Študenti sa zase budú striedať v škole a online, aby zabezpečili, že triedy budú zaplnené do 50 % kapacity.

V Grécku do nedele potvrdili 2 834 prípadov nákazy novým koronavírusom a zomrelo zatiaľ 166 ľudí. K nízkemu počtu obetí pomohlo podriadenie sa verejnosti prísnym opatreniam. Po varovaniach Európskej komisie, že Grécko zrejme tento rok čaká najhoršia recesia v bloku, však úrady chcú opätovne otvoriť životne dôležitý turistický sektor.

Počas víkendu už v krajine otvorili verejné pláže, naďalej však platili prísne opatrenia na dodržiavanie sociálnych odstupov. Autobusy z Atén na neďaleké pobrežie boli napriek tomu plné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok