Covid režim sa končí, bratislavská MHD posilňuje linky

TA3 SITA
15.5.2020 12:56

Dopravný podnik Bratislava posilňuje linky mestskej hromadnej dopravy. Magistrát hlavného mesta o tom informoval na sociálnej sieti.

Covid režim sa končí, bratislavská MHD posilňuje linky
SITA/Branislav Bibel (ilu)

Dve vlny

"Dopravný podnik Bratislavy pristupuje v súvislosti s narastajúcim počtom cestujúcich k posilneniu spojení bratislavskej MHD. Mimoriadny režim COVID-19, ktorý bol zavedený na električkových a trolejbusových linkách, už ďalej nebude v platnosti," uviedlo mesto a doplnilo, že zvýšením počtu vozidiel v teréne bude DPB zároveň znižovať koncentráciu ľudí v jednom dopravnom prostriedku, čím lepšie ochráni cestujúcich.

Posilnenie MHD bude v dvoch vlnách. Od pondelka 18. mája bude posilnená premávka všetkých trolejbusových liniek na režim Školské prázdniny. "Na linke 201 budú opäť všetky spoje premávať v plnej trase Hlavná stanica – Čiližská. Prosíme cestujúcich, aby v cestovných poriadkoch upriamili pozornosť na stĺpec Pracovný deň - školské prázdniny," upozorňuje mesto.

Od stredy 20. mája bude posilnený celodenný interval všetkých električkových liniek na šesť minút. "Posilová linka 7 bude naďalej premávať iba v rannej a popoludňajšej špičke. Cestujúci uvidia správne časy odchodov v bežnom stĺpci cestovných poriadkov, teda Pracovný deň," doplnilo mesto. Autobusové linky budú aj naďalej premávať v režime Pracovný deň - školské prázdniny.

Dopyt postupne stúpa

Dopravný podnik Bratislava pristupuje tiež k trvalému posilneniu náhradnej dopravy na trase Karlova Ves, Dlhé diely a Dúbravka. "Do cestovných poriadkov bude trvalo vložených ďalších sedem vozidiel, ktoré zabezpečia čo najväčšiu pravidelnosť premávky aj v prípade zdržaní na trase," uviedlo mesto a doplnilo, že linky 83 a 84 budú posilnené vozidlami v dĺžke až 19,5 metra, ktoré majú najvyššiu kapacitu.

Podľa mesta DPB po zavedení mimoriadneho režimu 16. marca zaznamenal pokles dopytu až na úroveň 20 percent. "Tento sa postupne zvyšuje a v súčasnosti dosahuje hodnoty približne 40 - 50 percent predkrízového dopytu po cestovaní MHD," uzavrelo mesto.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok