Rokovanie NR SR aj o správe komisárky pre deti Tomanovej

TA3 SITA
15.5.2020 09:57

Parlament pokračuje v rozprave o správe komisárky pre deti Viery Tomanovej za rok 2019. V programe rokovania majú poslanci tiež správu o činnosti komisára pre osoby so zdravotným postihnutím za minulý rok a správu o stave vysielania v SR a o činnosti Rady pre vysielanie a retransmisiu za rok 2019.

Poslanci neodsúhlasili správu verejnej ochrankyne práv Márie Patakyovej za rok 2019. Zo 132 prítomných bolo za prijatie správy 34 poslancov. Z vládnych strán správu podporili kluby SaS a Za ľudí. Proti boli klub Sme rodina a viacerí poslanci klubu OĽANO.

Snemovňa má v programe odsúhlasenie vedúcich delegácií do medzinárodných parlamentných organizácií. Parlament má rozhodnúť aj o návrhu na vytvorenie skupín priateľstva v rámci Slovenskej skupiny Medziparlamentnej únie a zvoliť predsedov týchto skupín.

Napríklad Marian Kotleba (Kotlebovci - ĽSNS) má byť šéfom skupiny priateľstva s arabskými krajinami. Poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) má šéfovať skupine priateľstva s krajinami Latinskej Ameriky a tiež s krajinami ako Kórejská ľudovodemokratická republika, Kambodža, Laos, Vietnam, Pakistan či Irán.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok