Rezešovú vzali do väzby, hrozí jej exemplárny trest

TA3, TASR
23.8.2012 14:25

Súd okolia Budína rozhodol dnes o vzatí do väzby Evy Varholíkovej-Rezešovej, ktorá v utorok spôsobila na maďarskej diaľnici M3 nehodu s následkom úmrtí štyroch ľudí. Údajne jej hrozí exemplarny trest.

Rezešovú vzali do väzby, hrozí jej exemplárny trest
TASR

Návrh na domácu väzbu zamietli

Ako maďarskú tlačovú agentúru MTI informoval hovorca Hlavnej prokuratúry Peštianskej župy Gábor Kállai, vyšetrovacia väzba je stanovená na dobu 30 dní; verdikt zatiaľ nie je právoplatný. Súd odmietol návrh obhajcu na domácu väzbu a na prepustenie na kauciu.

Verdikt súd odôvodnil možnou hrozbou úteku a schovávania sa podozrivej. Varholíková-Rezešová na diaľnici M3 pri 44. kilometri smerom na Budapešť za volantom zrejme zaspala a zozadu vo veľkej rýchlosti narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť.

Tri osoby v aute zhoreli; 54-ročnej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, utrpela však popáleniny druhého a tretieho stupňa a v kritickom stave ju previezli do budapeštianskej vojenskej nemocnice. V štvrtok žena zomrela.     

Podľa maďarskej polície dcéra zosnulého veľkopodnikateľa Júliusa Rezeša nabúrala pod vplyvom alkoholu. Na fotografiách zachytávajúcich miesto tragédie bola v jej aute nedopitá fľaša vodky. Predbežné výsledky vyšetrenia potvrdili stredný stupeň opitosti (v Maďarsku je od 1,5 do 2,5 promile), množstvo alkoholu v jej krvi vzhľadom na ochranu osobnosti a súčasný stav vyšetrovania zatiaľ polícia nezverejnila.

Dlhoročné väzenie?

Maďarská polícia zrejme navrhne pre Varholíkovú-Rezešovú exemplárny trest za dopravnú nehodu na maďarskej diaľnici M3, ktorá si vyžiadala životy troch ľudí.

Podľa maďarských zákonov môže vodič, ktorý spôsobí nehodu, pri ktorej zomrú viac ako dvaja ľudia, dostať trest odňatia slobody od dvoch do osem rokov.

V prípade Košičanky je priťažujúca okolnosť fakt, že šoférovala pod vplyvom alkoholu a prekročenie povolenej rýchlosti. Tamojšia polícia podľa denníka Korzár pravdepodobne navrhne trest 10 a viac rokov odňatia slobody.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok