Vrah exprimátora prelomil mlčanie o tom, kto si ho objednal

TA3 TASR
12.5.2020 12:31

Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici v úlohe svedka vypovedal na 25 rokov odsúdený vrah exprimátora Hurbanova Štefan Kaluz. Aj keď bolo zrejmé, že nekonal na vlastnú päsť, doteraz odmietal prezradiť objednávateľa vraždy. Ak by ho pomohol usvedčiť, mohol by žiadať o obnovu konania a dostať nižší trest.

Vraždu exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka z roku 2010 si mal objednať u strelca Štefana Kaluza, ktorý bol za ňu právoplatne odsúdený na 25-ročné väzenie, obžalovaný Vladimír Mosnár. Vypovedal to v utorok pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici odsúdený Kaluz, ktorý vo svojej takmer trojhodinovej výpovedi spojil s touto vraždou ďalších dvoch obžalovaných v tejto kauze Romana Ostružlíka a Alenu Zsuzsovú. 

Vypovedať sa rozhodol najmä preto, že "komplici" jemu a jeho rodine finančne nepomohli, napríklad aj s advokátom, keď ho zadržali a bol vo väzbe, hoci vraj pôvodne mali dohodu. Dôkazom majú byť listy, ktoré písal v období rokov 2010 až 2013 na Mosnárovu adresu, v ktorých požadoval tisícky eur za to, že on "sedí" a oni sú na slobode.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok