Galko má byť riaditeľom, podľa Rašiho je to premiérova pomsta

TA3 TASR
11.5.2020 16:33

Bývalý šéf rezortu obrany Ľubomír Galko opäť pracuje na ministerstve obrany. Potvrdil to samotný Galko. Podľa informácií Topky.sk by sa mal stať novým riaditeľom podniku Letecké opravovne Trenčín.

Galko má byť riaditeľom, podľa Rašiho je to premiérova pomsta
TASR/Martin Baumann

"Potvrdzujem, že v súčasnosti som štátnym zamestnancom na MO SR," uviedol Galko. S otázkami o svojom možnom menovaní za riaditeľa opravovní odkázal na ministerstvo.

Podpredseda opozičného Smeru-SD Richard Raši na sociálnej sieti označil možné menovanie Galka za šéfa LOTN za pomstu premiéra Igora Matoviča (OĽANO) koaličnému partnerovi Richardovi Sulíkovi (SaS), v ktorého strane Galko až do minulého roka pôsobil. Raši poukázal tiež na Galkove kauzy vo funkcii ministra, napríklad odpočúvanie či armádny nákup nepoužiteľných pneumatík.

Galko pôsobil ako minister obrany za stranu SaS počas vlády Ivety Radičovej. Z funkcie ho odvolali pre kauzu odpočúvania novinárov spojenú s vtedajším Vojenským obranným spravodajstvom. Po konflikte v SaS Galko spolu s viacerými tvárami od sulíkovcov odišiel. V tohtoročných parlamentných voľbách neúspešne kandidoval za Demokratickú stranu, ktorá vo voľbách získala 0,14 percenta hlasov.

Minister obrany Jaroslav Naď po zasadnutí vlády potvrdil, že bývalý šéf rezortu Ľubomír Galko opäť pôsobí na ministerstve. Nevylúčil, že by Galko mohol viesť Letecké opravovne Trenčín alebo iný podnik ministerstva. Naď rozhodne o Galkovej budúcnosti v rezorte po bezpečnostných previerkach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok