Továreň ochromil vírus, jeden pracovník nakazil 500 kolegov

TA3 TASR
11.5.2020 07:27

Pracovník v továrni na spracovanie rýb v ghanskom meste Tema nakazil novým koronavírusom 533 kolegov. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ghanského prezidenta Nanu Akufu-Adda.

Továreň ochromil vírus, jeden pracovník nakazil 500 kolegov
SITA/AP ilustračné

Prezident však neposkytol podrobnosti o tom, ako sa nákaza v továrni rozšírila alebo či v nej boli prijaté preventívne opatrenia. Počet nakazených z továrne pritom predstavuje 11,3 percenta celkového počtu infikovaných v Ghane. Jej pracovníci patria do skupiny okolo 921 Ghančanov, ktorým nákazu diagnostikovali v období siahajúcom do 26. apríla, no o týchto prípadoch začali úrady informovať len prednedávnom. O nákaze v továrni informovali už 8. mája, ale taktiež bez podrobností.

Ghana sa s celkovo 4700 prípadmi stala najpostihnutejšou krajinou západnej Afriky. Podľa prezidenta zomrelo na komplikácie súvisiace s ochorením COVID-19 už 22 ľudí, zatiaľ čo 494 sa vyliečilo. Akufo-Addo dodal, že Ghana v prepočte na milión obyvateľov vykonala doteraz najviac testov v celej Afrike, konkrétne 160.501. Ghanský prezident zároveň ohlásil predĺženie zákazu verejných zhromaždení do konca mája. Školy a univerzity v krajine zostávajú zatvorené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok