Žena postrelila pracovníkov McDonaldu. Toto ju malo rozhnevať

TA3 TASR
8.5.2020 10:44

Američanka postrelila niekoľkých zamestnancov prevádzky McDonald's v meste Oklahoma, metropole rovnomenného amerického štátu. Streľbu spustila po tom, ako ju rozhnevalo zistenie, že jedálenská časť je pre pandémiu koronavírusu zatvorená.

Žena postrelila pracovníkov McDonaldu. Toto ju malo rozhnevať
SITA/AP

Postrelení sú vo veku 16-18 rokov

Tridsaťdvaročná Gloricia Woodyová pri svojom stredajšom vyčíňaní v prevádzke rýchleho občerstvenia zranila štyroch mladých pracovníkov tohto občerstvenia vo veku 16-18 rokov. Tých hospitalizovali - jedného so strelným poranením ruky, dvoch ďalších s poraneniami od šrapnelov a štvrtého so zranením hlavy. Očakáva sa, že sa zo zranení zotavia, informuje AP. Páchateľku na mieste zadržala polícia.

Agentúra DPA uvádza, že išlo len o jeden z násilných incidentov, akých terčom sa v ostatnom čase stali zamestnanci rôznych prevádzok v USA snažiaci sa o dodržiavanie pravidiel spoločenského odstupu.

Ďalšie kuriózne prípady

Minulý piatok napríklad strážcu v predajni s rôznym druhom tovaru v Michigane zastrelil muž po zvade, ktorá nastala v reakcii na to, že strážca zákazníkov odmietal púšťať dnu bez rúška na tvár. V súvislosti s jeho vraždou zadržala polícia podľa vyjadrenia miestnej prokuratúry celkovo troch ľudí.

Ešte o deň skôr zase texaská polícia zadržala muža, ktorý sotil do jazera strážcu v parku po tom, ako ten ľudí nabádal, aby udržiavali vzájomné rozstupy.

Karanténne opatrenia vyvolali okrem násilností aj rôzne napäté situácie. V texaskom Dallase napríklad na sedem dní za mrežami odsúdili ženu, ktorá sa pred časom odmietla podvoliť nariadeniam a zatvoriť svoje kaderníctvo. Jej prípad vyvolal vlnu pobúrenia, a to aj zo strany miestneho guvernéra i generálneho prokurátora. Texaský najvyšší súd ju však napokon omilostil a trest si odpykať nemusela.

V Spojených štátoch dosiaľ zaznamenali vyše 1,2 milióna prípadov infekcie novým koronavírusom a viac ako 75.500 úmrtí. Odborníci sa domnievajú, že obmedzenia pohybu sú na potlačenie šírenia nákazy nevyhnutné. Tie si však v USA vyžiadali už aj viacero protestov, ktorých účastníci vyjadrovali väčšiu obavu o hospodársky úpadok krajiny než zdravie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok