V Chorvátsku sa zrútilo vojenské lietadlo. Minister odstúpil

TA3 TASR
7.5.2020 22:37

Dvaja členovia posádky prišli vo štvrtok o život pri havárii armádneho výcvikového lietadla na juhu Chorvátska. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na chorvátske ministerstvo obrany.

V Chorvátsku sa zrútilo vojenské lietadlo. Minister odstúpil
SITA/AP

Jednomotorové lietadlo typu Zlín havarovalo okolo 16.00 h SELČ neďaleko Zadaru počas bežného výcvikového letu. Na miesto nehody pricestoval chorvátsky minister obrany Damir Krstičevič a ďalší vládni predstavitelia. Úrady neoznámili, čo bolo príčinou nehody.

croatia-air-force-crash-28962-64437d5f5a9a421bba22466a6c3df4bd-1_ac1100ae-7096-2bf4.jpg

Chorvátsky minister obrany Damir Krstičevič vo štvrtok oznámil, že odstupuje z funkcie. Urobil tak bezprostredne po tom, ako počas havárie vojenského lietadla na juhu krajiny prišli o život dve osoby. "Je našou povinnosťou byť s rodinami obetí a poskytneme im najlepšiu možnú pomoc," povedal Krstičevič.

"Pre chorvátsku armádu to je veľká strata. Dnes odstupujem z funkcie vicepremiéra i ministra obrany,"dodal. Krstičevič o svojom rozhodnutí informoval premiéra Andreja Plenkoviča. Odstupujúci minister ubezpečil, že štvrtková nehoda bude dôkladne vyšetrená.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok