Leopoldovom otriasol výbuch, hlásia mŕtveho aj zraneného

TASR, TA3
22.8.2012 15:08

V objekte Slovenských liehovarov a likérov v Leopoldove, vo firme Meroco dnes predpoludním prišlo k výbuchu. Jeden zo zamestnancov firmy pri ňom zahynul, ďalší skončil s popáleninami 1. a 2. stupňa.

Leopoldovom otriasol výbuch, hlásia mŕtveho aj zraneného
SITA

Zahynul jeden z externých pracovníkov firmy, 40-ročný muž z Vrbového. Ďalší 37-ročný muž z Radošiny skončil s popáleninami 1. a 2. stupňa. O tragédii infomoval portál cas.sk.

Portál cituje hovorcu záchrannej zdravotnej služby Borisa Chmela, ktorý uviedol, že zraneného zasiahli popáleniny na 30 percentách tela. Vrtuľníkom bol prevezený do nemocnice.

Na mieste sú podľa informácií portálu policajti, hasiči a záchranári. Podľa doteraz dostupných informácií vo firme zvárali a vybuchli sudy s mastnými kyselinami. Jeden zo zasahujúcich hasičov uviedol, že nešlo o požiar, len o výbuch. Dym z areálu však bolo vidieť zo vzdialenosti niekoľkých kilometrov.

Obecný rozhlas v Leopoldove po 14. hodine však na základe výsledkov expertízy ubezpečil obyvateľov mesta, že explózia nemala negatívny dopad na ovzdušie a nemá dosah na zdravie ľudí.

Hovorkyňa vrtuľníkovej záchrannej služby Sylvia Galajda doplnila, že zranený muž utrpel popáleniny na približne 35% povrchu tela, pričom zasiahnuté mal viaceré časti tela, najmä krk, chrbát a končatiny. Muž bol pri zásahu zdravotníkov pri vedomí a v stabilizovanom stave. Vrtuľníkom ho transportovali na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v bratislavskom Ružinove.

Poverený hovorca krajského riaditeľstva hasičov v Trnave Marián Bugár pre TASR uviedol, že výbuch nastal v suterénnych priestoroch budovy počas zvárania. Bolo tam uložených niekoľko nádrží so zatiaľ neznámou látkou. Výbuch síce prešiel do požiaru, avšak pri explózii sa zároveň v uzatvorenom priestore porušilo vodovodné potrubie, ktoré oheň vzápätí uhasilo. Na mieste zasahovali hasiči z Hlohovca, Trnavy a Galanty s technikou. Príčinu výbuchu podľa Bugára vyšetrujú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok