Železnice po dvoch mesiacoch obnovujú riadnu vnútroštátnu dopravu

TA3 TASR
7.5.2020 12:42

Železničná spoločnosť Slovensko od nedele po takmer dvoch mesiacoch čiastočne obnoví vnútroštátnu dopravu. Urobí tak na základe rozhodnutia vlády. Od tohto dátumu budú opäť podľa štandardného grafikonu vlakovej dopravy 2019/2020 premávať všetky vnútroštátne vlaky vypravované vo verejnom záujme.

Železnice po dvoch mesiacoch obnovujú riadnu vnútroštátnu dopravu
SITA/ZSSK (ilu)

Pôjde teda o vnútroštátne spojenia s výnimkou vlakov kategórie InterCity (IC), informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč. Po vyhlásení mimoriadnej situácie ZSSK vypravovala v priemere 1015 vlakov denne, teraz sa ich počet navýši na približne 1396. "Zároveň platí, že medzištátne vlakové spoje zo a do SR na všetkých hraničných priechodoch so všetkými susednými krajinami zostávajú pozastavené," ozrejmil Kováč.

Od 18. mája bude zároveň spustený predaj vnútroštátnych rezervácií, zavádza sa tiež povinná rezervácia miest v 1. vozňovej triede a povinná rezervácia v nočných vlakoch v úseku Trenčín – Poprad Tatry, Plešivec – Levice a v úseku Bratislava – Plešivec a povinná rezervácia bicyklov vo vlakoch diaľkovej dopravy.

Oproti platnému grafikonu budú dočasne platiť určité výnimky. Napríklad vlak s odchodom z Bratislavy o 21.53 h do Nových Zámkov bude premávať denne. Rýchlik, ktorý vyráža z Košíc o 13.45 h smerom do Bratislavy, bude vedený v nedele až do 17. mája. Rovnako tak rýchlik, ktorý štartuje z Humenného o 14.06 h do Bratislavy. Zrušený bez náhrady bude zasa napríklad rýchlik s odchodom o 17.13 h zo Zvolena do Košíc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok