V Turecku sa pripravujú na nový normál, budú testovať vo veľkom

TA3 TASR
7.5.2020 07:21

Turecko sa pripravuje na spustenie plošného testovania 150.000 občanov za účelom zistenia skutočného rozsahu koronavírusovej pandémie medzi populáciou. Minister zdravotníctva Fahrettin Koca oznámil, že testovanie by malo prebiehať prostredníctvom PCR testov. Nespomenul však, kedy sa testovanie začne. "Chceme vidieť rozsah šírenia, roznášačov vírusu a stav pacientov," povedal Koca.

V Turecku sa pripravujú na nový normál, budú testovať vo veľkom
SITA/AP

Turecká vláda už plánuje postupné uvoľňovanie reštrikcií. V pondelok by sa tak mali opäť otvoriť nákupné centrá, kaderníctva či holičstvá.

"Nevraciame sa do normálu. Zavádzame niečo, čo bude v našich životoch odteraz 'novým normálom'. Sociálny život bude pod kontrolou a tento život bude mať svoje pravidlá, na ktoré si budeme musieť zvyknúť a viesť tak nový spôsob života," uviedol Koca. Dodal, že riziko druhej vlny pandémie stále existuje.

Podľa tamojšieho ministerstva zdravotníctva Turecko zaznamenalo za posledných 24 hodín 64 úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19 a 2253 nových prípadov, čo je najvyšší nárast počtu nových prípadov od 30. apríla. V Turecku doposiaľ podľahlo chorobe spôsobenej koronavírusom 3584 osôb a zaznamenaných bolo 131.744 prípadov nákazy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok