Vedenie VšZP končí, prezradili meno nového šéfa poisťovne

TA3 TASR
6.5.2020 14:56

Minister zdravotníctva Marek Krajčí informoval o zmenách vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni. Doterajšie vedenie VšZP končí. Novým riaditeľom poisťovne sa stáva Richard Strapko. Krajčí kritizoval fakt, že štátna poisťovňa stratila 150.000 klientov a od nového vedenia čaká lepší manažment.

Všeobecnú zdravotnú poisťovňu povedie Richard Strapko. Na pôde štátnej zdravotnej poisťovne, ktorej 100-percentným akcionárom je ministerstvo zdravotníctva, o tom informoval šéf rezortu Marek Krajčí. Strapko podľa informácií uvedených na sociálnej sieti vyštudoval Slovenskú technickú univerzitu. V minulosti pôsobil v súkromnej zdravotnej poisťovni Dôvera či ako generálny riaditeľ poisťovne Aegon.      

Minister zároveň vymenoval aj ďalších členov predstavenstva štátnej zdravotnej poisťovne. Tými sa stali Beata Havelková a Ľubomír Kováčik. Ústne vypočutie uchádzačov na pozíciu predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa VšZP v jednej osobe realizovala päťčlenná komisia ešte v sobotu. O danú pozíciu malo záujem 24 uchádzačov, z toho 21 splnilo podmienky. Každý z členov komisie odporučil ministrovi zdravotníctva najlepších kandidátov. Dočasným vedením VšZP bol doposiaľ poverený Vladimír Turček. Ten od 2. apríla vo funkcii vystriedal Ľubicu Hlinkovú, ktorú sa rozhodol Krajčí odvolať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok