Niektorí žiaci by sa mohli vrátiť do škôl ešte pred letom

TA3
6.5.2020 12:34

Minister školstva Branislav Gröhling pripravuje možnosť otvorenia prvých a druhých ročníkov ZŠ ešte v júni, počas posledných dvoch týždňov mesiaca. Informovali o tom HN s tým, že nepôjde o klasickú výučbu v laviciach, ale skôr o voľnejšie stretnutia na školskom dvore s pedagogickým dozorom.

Niektorí žiaci by sa mohli vrátiť do škôl ešte pred letom
TASR/Radovan Stoklasa

Na sociálnej sieti o tom informoval aj bratislavský župan Juraj Droba, ktorý absolvoval stretnutie s učiteľmi. "S kolegami z Odboru školstva a novým ministrom školstva Branislav Gröhling - Vzdelanie je budúcnosť krajiny sme navštívili župné Gymnázium Ladislava Novomeského. S riaditeľom Norbertom Kyndlom sme sa rozprávali o tom, ako budú školy fungovať v najbližších mesiacoch," uviedol.

Stredoškoláci podľa Drobu nastúpia do škôl až v septembri, dáva nám to však priestor popracovať napríklad na modernom online vzdelávaní. "Prváci a druháci zo základných škôl budú mať pravdepodobne možnosť návratu do škôl posledné dva júnové týždne, bude to však dobrovoľná a zábavná forma, aby naši drobci nezabudli na svojich spolužiakov a učiteľov. Bol to prvý ministrov výjazd a veľmi mu držím palce, aby na všetkých slovenských školách dokázal to, čo za dva roky na župe s našimi," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok