Bratislava osekávala výdavky, pre pandémiu menila rozpočet

TA3 SITA
30.4.2020 15:51

Bratislava očakáva výpadky príjmov na úrovni 60 miliónov eur, preto pristupuje k zníženiu rozpočtových výdavkov. Na zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili poslanci zmenu rozpočtu hlavného mesta.

Bratislava osekávala výdavky, pre pandémiu menila rozpočet
SITA/Branislav Bibel

"Pri poklese HDP o 10 percent, príde Bratislava o 60 miliónov a my sme na to museli zareagovať," odôvodnil primátor Bratislavy Matúš Vallo potrebu radikálneho zníženia výdavkov mestského rozpočtu. "Dokopy znižujeme alebo viažeme výdavky v sume 36 miliónov eur," doplnil Vallo a dodal, že na júnovom zastupiteľstve sa poslanci k zmene rozpočtu vrátia a budú sa snažiť reagovať na aktuálny vývoj ekonomiky v dôsledku krízy.

Predpokladaná zmena v rozpočte predstavuje krátenie bežného rozpočtu o 12 miliónov eur, krátenie investičného rozpočtu o 13 miliónov eur, zníženie plánovaného čerpania úveru z 20 miliónov na 12,5 milióna a viazanie dodatočných bežných výdavkov na úrovni 11 miliónov eur. Bežný rozpočet sa kráti naprieč oddeleniami.

"V investičnom rozpočte predstavuje najväčší pokles odloženie nákupu autobusov pre DPB. Kvôli očakávanému posunu v refundácii nákladov z modernizácie Dúbravsko-Karloveskej radiály znižujeme aj očakávané kapitálové príjmy v tomto roku o približne 5,3 milióna eur," doplnilo mesto.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok